NOVA LAKRDIJA U BANJOJ LUCU: Sudac Njegomirović isključio igrača Veleža u 20. minuti, trener gostiju ponosan na svoj tim..

Trener Veleža Dean Klafurić nije puno toga rekao, nije se ni osvrtao na suce, zadovoljan je načinom na koji je njegov tim pokušavao s igračem manje doći do pozitivnog rezultata.

  • Sport

  • 02. Okt. 2023  

  • 1

U derbiju 9. kola nogometne Premijer lige BiH Borac je na svom terenu pobijedio Velež rezultatom 2:0. 

Velež je veći dio utakmice odigrao s igračem manje nakon što je u ranoj fazi isključen Asmir Suljić. Veznjak Veleža prvi je žuti karton dobio u 10. minuti, a sudac Njegomirović mu je pokazao drugi žuti karton drugi deset minuta kasnije.

Gosti su se držali do 51. minuti kada je fantastičan pogodak s 20 metara postigao Zoran Kvržić.

Konačnih 2:0 postavio je Stojan Vranješ u četvrtoj minuti sudačkog dodatka.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Borca nakon koje su se Banjalučani učvrstili na vrhu tabele.

Trener Veleža Dean Klafurić nije puno toga rekao, nije se ni osvrtao na sudije, zadovoljan je načinom na koji je njegov tim pokušavao s igračem manje doći do pozitivnog rezultata.

"Naravno da će vam poremetiti planove kada ostanete s igračem manje. Uvijek se u pripremi utakmice spremate za to. Normalno da je utjecalo na daljnji tok utakmice, ali ako govorimo o nekim nogometnim vrijednostima danas, mislim da su moji igrači pokazali više, jer sa igračem manje i igrati na gostujućem terenu..., pokazali smo hrabrost i odlučnost i namjeru da zabijemo gol. Do kraja smo namučili Borac. Moram da čestitam mojim igračima na hrabrosti.

Ne možete biti zadovoljni kada izgubite utakmicu. Došli smo da pobijedimo ili uzmemo barem bod. Vraćamo se tužni, ali opet ima razloga za zadovoljstvo jer smo i dalje pokazali ono što smo napravili u prethodnim utakmicama. Nismo igrali loše", rekao je Klafurić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...