PRIPREMNO ROČIŠTE 20. OKTOBRA: Roditelji dječaka ubice Koste Kecmanovića idu na sud

Tužba je podnesena u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

  • Hronika

  • 03. Okt. 2023  

  • 0

U Višem sudu u Beogradu za 20. oktobar zakazano je pripremno ročište pred parnični postupak protiv roditelja dječaka koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara, potvrđeno je za Euronews Srbija u Višem sudu.

Tužbu je podnijelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloljetnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će donijeti odluku da li u potpunosti ili djelimično prihvata tužbeni zahtjev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podnesena u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Protiv dječakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dječaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dječakove majke Viši sud u Beogradu donio je rješenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dječaka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, dok je maloljetnik krivično neodgovoran, jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...