PREDSJEDAVAJUĆA VIJEĆA MINISTARA BiH KAO DA NEMA PREĆA POSLA: Borjana Krišto otvorila Evropsko prvenstvo u boćanju u Grudama

Nakon Evropskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude i Boćarski dom Biberon su ponovno domaćini velikog natjecanja u boćanju.

  • Mini market

  • 03. Okt. 2023  

  • 1

U Grudama je večeras otvoreno Evropsko prvenstvo u boćanju koje će trajati do 7. oktobra, a na kojem će nastupiti 17 reprezentacija.

Nakon Evropskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude i Boćarski dom Biberon su ponovno domaćini velikog natjecanja u boćanju.

Evropsko prvenstvo u boćanju svečano je otvorila predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

"Našim organizatorima i domaćinima želim čestitati na uspješnoj organizaciji ove sportske aktivnosti. Doista, želim kazati da ovo nije samo sportski događaj, ovo je prilika da predstavimo svoju kulturu, običaje i svoju tradiciju, identitet ovoga kraja i identitet hrvatskog naroda u BiH. Svim sudionicima ovog svečanog događaja želim puno sreće i uspjeha", poručila je Krišto.

Osima Bosne i Hercegovine, na Evropskom prvenstvu u boćanju sudjeluju Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Španija, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

"Čast je i zadovoljstvo da vas pozdravimo iz Gruda. Od svih glavnih aktera, igrača, stožera, sudaca, sam danas čuo da su oduševljeni velikim gostoprimstvom, vrhunskom organizacijom i vrlo dobrom infrastrukturom. Hvala svima koji su doprinijeli ovome velikom događaju", rekao je Tomislav Ćurko, predsjednik Europske boćarske federacije te poželio sreću svim natjecateljima.

Organizator natjecanja je Boćarski savez Bosne i Hercegovine, uz veliku podršku svih boćarskih klubova u BiH, osobito BK Grude.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...