STEVANDIĆ O DRŽAVNOJ IMOVINI: "Komšić i Bećirović djeluju neustavno"

“U Ustavu BiH ne postoji nijedna odredba koja se odnosi na imovinu”.

  • Politika

  • 05. Okt. 2023  

  • 4

"Članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić djeluju neustavno i ne mogu se baviti pitanjem imovine, jer to nije njihova nadležnost", istakao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

U Ustavu BiH ne postoji nijedna odredba koja se odnosi na imovinu”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare, prenosi N1.

Istakao da je se tim pitanjem ne mogu baviti ni OHR, ni ambasade, kao ni Predsjedništvo BiH.

“Na primjer, Predsjedništvo može kreirati budžet, ali ne može zakone. Mi ćemo to i dokazati u Skupštini. Bećirović i Komšić posegli su za stvarima, koje nisu u njihovoj nadležnosti”, istakao je Stevandić.

Naveo je da pitanje imovine za Republiku Srpsku završeno.

“I onaj ko otvara to pitanje djeluje neustavno i ruši Ustav. Bećirović i Komšić koriste ratnu retoriku. Mi ne damo RS i branićemo je”, poručio je Stevandić.

Naglasio je da se mora riješiti pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i OHR-a.

Istakao je da je NSRS spreman da potvrdi sva prava Srba u BiH, uključujući i ono na samoopredjeljenje.

“Skupština će opstati kao najviše zakonodavno tijelo. Nastupaćemo čvrsto i odgovorno u zaštiti RS i u skladu sa međunarodnim konvencijama. Nećemo dozvoliti bilo kakvo ugnjetavanje RS i Srba”, rekao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...