NOVI DETALJI MASAKRA: Poginuli supruga i sin čovjeka zbog kojeg su se svi okupili...

"Sve žrtve su lokalni civili. Osim zgrade kafića koja je potpuno uništena, oštećene su i susjedne kuće", dodao je.

  • Hronika

  • 06. Okt. 2023  

  • 0

Komemoracija koja je održana u kafiću koji je bio meta smrtonosnog raketnog napada bila je za poginulog vojnika koji je ponovno pokopan u svom rodnom mjestu, rekao je glasnogovornik ureda regionalnog tužitelja u Harkivu.

Ukrajinska novinska kuća RBC citirala je Dmitra Čubenka, koji je rekao da je vojnik prvo bio pokopan u Dnjipru, ali je ponovno pokopan u selu Hroza na zahtjev njegove obitelji.

Vojnikov sin i supruga organizirali su događaj i poginuli su u napadu, rekao je Čubenko, javlja Sky News i napominje da ne može neovisno provjeriti ovaj izvještaj.

Regionalni guverner Harkiva Oleh Sinjehubov rekao je u objavi na Telegramu da je potraga za preživjelima u Hrozi završena.

Potvrdio je da je 51 osoba poginula, a šest ih je ozlijeđeno. Sinjehubov je ranije na Telegramu rekao da je među poginulima i šestogodišnji dječak.

"Sve žrtve su lokalni civili. Osim zgrade kafića koja je potpuno uništena, oštećene su i susjedne kuće", dodao je.

"Operacije pomoći i potrage su završene", objavila je služba na Telegramu zadnje podatke tragedije: 51 mrtav među kojima jedno dijete i šest ranjenih.

Guverner Harkivske oblasti rekao je da su oko 13.15 u selu Hroza u okrugu Kupjansk napadnuti kafić i trgovina, gdje se tada okupilo mnogo civila.

Dužnosnici su objavili snimke na kojima se mogu vidjeti spasioci kako se penju po tinjajućim ruševinama i trupla koja leže pored betonskih ploča i savijenih metala, javlja AFP.

Oko 19 sati po mjesnom vremenu, novinari agencije AFP vidjeli su vojnike kako tovare u vojni kamion vreće s tijelima žrtava. Dvadesetak tijela bilo je naslagano pred potpuno raznesenim kafićem.Bombardiranje je izvedeno balističkom raketom Iskander, prema prvim podacima istrage i potpuno je uništilo trgovinu i kafić u istoj zgradi gdje se okupilo šezdesetak osoba, rekao je ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko za nacionalnu televiziju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...