MEĐU NJIMA I BIVŠA ZVIJEZDA BARCELONE: Četiri igrača PSG-a suspendirana zbog homofobnih...

Svjesni važnosti borbe i simbolike, klub se neće žaliti, objavio je PSG.

  • Sport

  • 06. Okt. 2023  

  • 0

Igrači Paris St Germaina Randal Kolo Muani, Ousmane Dembele, Achraf Hakimi i Layvin Kurzawa suspendirani su na jednu utakmicu zbog homofobnih povika, objavila je Ligue de Football Professionnel (LFP).

Kolo Muani, Dembele, Hakimi i Kurzawa su kažnjeni jer su 24. septembra nakon trijumfa protiv Olympique Marseillea (4-0) s navijačima pjevali uvredljive pjesme upućene klubu iz Marseillea.

Kažnjen je i PSG zatvaranjem tribine Auteuil na kojoj su najžešći navijači, na dvije utakmice, od kojih je jedna uvjetna.

PSG se oglasio saopćenjem u kojem tvrdi kako je kazna zatvaranja tribine pretjerana mjera, ali i dodajući kako se neće žaliti na odluku LFP-a.

- Klub žali što se Disciplinska komisija odlučila za pretjeranu i kolektivnu mjeru, koja će vjerovatno potkopati rad na dijalogu i prevenciji koji klub provodi s udrugama, institucijama i navijačima. Svjesni važnosti borbe i simbolike, klub se neće žaliti, objavio je PSG.

PSG se trenutno nalazi na petom mjestu Le Championnata s 12 bodova, dva manje od vodećeg Monaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...