ERDOGAN NA VANREDNOM KONGRESU STRANKE PRAVDE I RAZVOJA: " Ispunit ćemo sva obećanja data turskom narodu"

Nadovezujući se na obećanje koje je dao prije ponovnog izbora za turskog predsjednika u maju ove godine, Erdogan je ponovio svoje obećanje da će uvesti novi civilni ustav za zemlju.

  • Evropa

  • 07. Okt. 2023  

  • 1

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je u subotu da će ispuniti sva obećanja data turskom narodu, piše Anadolija.

“Ispunit ćemo sva obećanja koja smo dali našoj naciji, posebno kako bismo ojačali klimu povjerenja i stabilnosti i povećali dobrobit našeg naroda”, rekao je Erdogan na Četvrtom vanrednom kongresu Stranke pravde i razvoja (AK) koji se održava u glavnom gradu Ankari.

Nadovezujući se na obećanje koje je dao prije ponovnog izbora za turskog predsjednika u maju ove godine, Erdogan je ponovio svoje obećanje da će uvesti novi civilni ustav za zemlju.

“Nadamo se da ćemo našoj zemlji donijeti građanski, liberalan i sveobuhvatan ustav koji će obuhvatiti Republiku istinskom demokratijom”, poručio je Erdogan.

Sadašnji ustav uveden je nakon vojnog udara u Turske 1980. godine, a Erdogan već neko vrijeme najavljuje izradu novog ustava pod civilnom vlašću.

Predsjednik je također ponovio svoju odlučnost da zaliječi rane žrtava zemljotresa koji su 6. februara pogodili južno područje zemlje i odnijeli više od 50.000 života.

“Ne samo da ćemo obnoviti naše gradove uništene zemljotresima, već ćemo obnoviti i oživjeti sva naselja koja su ugrožena potresom”, rekao je Erdogan.

Turska planira za godinu dana izgraditi zgrade za potrebe žrtava zemljotresa. Erdogan je ranije obećao da će u prvoj godini biti izgrađeno 319.000 stambenih jedinica, a ukupno 650.000.

“Osigurat ćemo da svaki građanin ove zemlje može imati koristi od svih vrsta usluga, posebno pravde, sigurnosti, obrazovanja i zdravstva, od rođenja do smrti, na najvišem nivou”, naglasio je Erdogan.

Osnovana 14. augusta 2001. godine, AK Parti izbila je na političku scenu pod vodstvom Erdogana, koji je postao premijer 2003, a od 2014. obnaša dužnost predsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...