NERMIN NIKŠIĆ O RATU U IZRAELU: "Nikada neću opravdati bilo čije nasilje"

"Nasilje je neprihvatljivo u svakoj formi, a naročito ono koje podrazumijeva stradanje civila", napisao je Nikšić.

  • Politika

  • 07. Okt. 2023  

  • 2

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku zbog početka sukoba u Izraelu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Prije tridesetak godina, na surov način, u vrijeme rata u našoj zemlji, naučio sam da je ljudski život najvrijednija stvar na svijetu. To najbolje znaju oni koji su ostali bez nekog člana porodice, bez prijatelja. Zato nikako ne mogu prihvatiti da postoje oni koji i danas u 21. vijeku misle da se stvari rješavaju nasiljem, ratom, ubistvom drugog ljudskog bića, drugog čovjeka.

Šta je to vrijedno jednog ljudskog života? Koja je to ideologija vrijedna ubijanja drugih ljudi? Dešavanja na Bliskom Istoku gledam, prije svega, u tom svjetlu. Opet je Bliski istok privukao pažnju javnosti, nažalost ponovno zbog sukoba i stradanja", istakao je Nikšić.

On je izrazio svoje saučešće porodicama žrtava.

"Nikada neću opravdati bilo čije nasilje. Izražavam najdublje saučešće porodicama žrtava. Iskreno se nadam da će se sve strane suzdržati od daljeg nasilja koje, siguran sam, neće donijeti nikome ništa dobro, ali hoće odnijeti ljudske živote, dodatno pogoršati stanje i proizvesti nova stradanja. Bolje je godine potrošiti na razgovor nego dan na rat i ubijanje. Samo dijalogom, razgovorom i dogovorom moguće je doći do rješenja, prenose Vijesti.

Nasilje je neprihvatljivo u svakoj formi, a naročito ono koje podrazumijeva stradanje civila", napisao je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...