AMERIČKI PREDSJEDNIK JOE BIDEN: "Podrška SAD-a sigurnosti Izraela je nepokolebljiva"

Blinken rekao da "nikada ne postoji opravdanje za terorizam".

  • Svijet

  • 07. Okt. 2023  07. Okt. 2023

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da "Sjedinjene Države nedvosmisleno osuđuju užasan napad na Izrael od Hamasovih terorista iz Gaze".

"Terorizam nikada nije opravdan. Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod. Sjedinjene Države upozoravaju protiv bilo koje druge strane neprijateljske Izraelu koja traži prednost u ovoj situaciji. Podrška moje administracije za sigurnost Izraela je čvrsta i nepokolebljiva", rekao je Joe Biden u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, javlja Radio Slobodna Evropa. 

U saopćenju Bijele kuće se navodi takođe da Biden i njegov tim pomno prate situaciju, te da će ostati u bliskom kontaktu s Netanyahuom.

Prethodno je američki državni sekretar Antony Blinken rekao da "nikada ne postoji opravdanje za terorizam".

"Solidarni smo s vladom i narodom Izraela i izražavamo saučešće zbog izraelskih života izgubljenih u ovim napadima. Ostat ćemo u bliskom kontaktu s našim izraelskim partnerima. Sjedinjene Države podržavaju pravo Izraela da se brani", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...