IZRAEL NEGIRA NAVODE: Hamas tvrdi da je zarobio jednog generala izraelske vojske

“Zarobili smo visoke oficire okupacione vojske”, dodao je Saleh al-Arouri.

  • Svijet

  • 07. Okt. 2023  

  • 0

Hamas tvrdi da je tokom upada u izraelska naselja uz pojas Gaze zarobljen i jedan izraelski general. 

Zamjenik šefa Hamasovog političkog biroa Saleh al-Arouri rekao je da su "viši oficiri" zarobljeni.

"Ono što je u našim rukama oslobodit će sve zatvorenike" u Izraelu, rekao je za Al Jazeeri, misleći na Palestince koji se drže u izraelskim zatvorima.

Zarobili smo visoke oficire okupacione vojske”, dodao je.

Izvještava se da su borci Hamasa uhvatili višeg izraelskog vojnog oficira general-majora Nimroda Alonija, bivšeg komandanta divizije izraelskih odbrambenih snaga Gaze, sa slikama objavljenim na društvenim mrežama na kojima se navodno vidi kako ga vodi ulicama u majici i donjem rublju.

IDF je, međutim, kasnije negirao da je jedan general-major zarobljen, te tvrde da osoba sa fotografije nije general Nimrod Aloni. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...