RAMZAN KADIROV NUDI RJEŠENJE: "Treba odgoditi izbore u Rusiji dok rat traje, ili da Putin bude..."

Inače, Rusija nije proglasila izvanredno stanje nakon početka invazije na susjednu Ukrajinu.

  • Svijet

  • 07. Okt. 2023  

  • 0

Ramzan Kadirov, šef Čečenske Republike, predložio je otkazivanje predsjedničkih izbora u Rusiji dok ne završi rat s Ukrajinom.

Čečenska Republika je federalni subjekat Ruske Federacije, a ukrajinski parlament ju je priznao kao privremeno okupirano područje Čečenske Republike Ičkerije.

“Nemamo nikog drugog ko bi zaštitio zemlju”

Ruska državna novinska agencija TASS piše da je Kadirov navedeni prijedlog iznio tokom događaja povodom rođendana ruskog predsjednika Vladimira Putina u Groznom, glavnom gradu Čečenije. Inače, Rusija nije proglasila izvanredno stanje nakon početka invazije na susjednu Ukrajinu.

Dok traje specijalna vojna operacija (ruski eufemizam za rat protiv Ukrajine), trebamo jednoglasno odobriti odluku da ćemo imati samo jednog kandidata na izborima: Vladimira Vladimiroviča Putina. Ili odgoditi izbore – jer mi danas nemamo nikog drugog ko bi mogao zaštititi našu zemlju – kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...