IRFAN HALILAGIĆ O POKUŠAJIMA DESTABILIZACIJE TUZLANSKOG KANTONA I OPREMANJA TAMOŠNJEG MUP-a: "Kupujemo oružje u skladu sa odgovornom politikom"

"Tuzlanski kanton nije prodao oružje, ali kupuje", poručio je Halilagić

  • Politika

  • 08. Okt. 2023  

  • 0

Određeni period se polemisalo o tome da li je oružje koje je korišteno u terorističkom napadu na Kosovu kupljeno u BiH, tačnije u Tuzli.

O tome i drugim temama govorio je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona, u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV. Kazao je da je Tuzla specifično područje iz više razloga.

"Tuzla je je vjerovatno određenim politikama čija je težnja određena vrsta nacionalizma, Tuzla je trnu u oku kao sredina koja je multinacionalna. Tuzla je pokazatelj suživota. Nastoji se destabilizirati Tuzla i unijeti više negativnih informacija kako bi sigurnosna situacija eskalirala i kako bi se u takvoj situaciji određene antidržavne politike pokušale pronaći u destabilizaciji BiH", rekao je Halilagić.

Dakle, Tuzlanski kanton nije prodao oružje, ali kupuje. Halilagić je objasnio o čemu se radi.

"Kupujemo u skladu sa odgovornom politikom. U posljednjih godinu i pol dana pokrenuli smo velike aktivnosti kada je u pitanju materijalno i tehničko jačanje kapaciteta Uprave policije. Rezultati su vidljivi. Vjerujem da ćemo od policije Tuzlanskog kantona napraviti respektabilnu sigurnosnu strukturu u BiH. Protiv svake vrste zla ne možete odgovoriti ako nemate opremljenu policijsku strukturu. Transporteri će služiti za složenije aspekte organizovanog kriminala", istakao je Halilagić.

Dotakao se i toga zašto je otkazan veliki broj letova iz Tuzlanskog kantona.

"Wizz Air u cijelom regionu preslaže svoje aktivnosti sa brojnih aerodroma, ili odlaze ili dolaze. Procjenjuju gdje im je isplativo da usmjere svoje letove. U takvim okolnostima i Tuzlanski kanton se našao u neprilici. Desetak godina najpouzdaniji partner na koga se aerodrom naslanjao je bio Wizz Air. Držao je preko 10 lokacija prema kojima je letio. Kada ste osuđeni na jednog operatera onda ovakve situacije predstavljaju problem", rekao je Halilagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...