DANILOVE OPASNE VEZE S TERORISTIMA: Kosovski ministar policije ima dokaze, Aleksandar Vučić ponavlja mantru s proslave neustavnog Dana Republike Srpske...

Podsjetimo, Danilo Vučić ove je godine na neustavni Dan RS-a 9. januara obišao Lukavicu gdje mu je otac služio JNA i brda na kojima je predsjednik Srbije doživio radikalsko-četničku "inicijaciju", o čemu je pisao i glavni urednik „Slobodne Bosne“ Senad Avdić.

  • Regija

  • 09. Okt. 2023  

  • 9

Xhelal Sveçla, ministar unutrašnjih poslova Kosova, objavio je, kako je naveo, lični dokument, koji je pronađen nakon napada u Banjskoj 24. septembra, uz obrazloženje da pripada M.J, „jednom od najbližih saradnika Danila Vučića, sina Aleksandra Vučića“, a predsjednik Srbije je naveo da Danilo „nema nikakve veze ni sa čim“, osim što voli Kosovo i Metohiju.

Radio Slobodna Evropa (RSE) je javio kako je Xhelal Sveçla  kazao da su „od posljednjih pet posjeta Vučićevog sina Kosovu, četiri puta bili zajedno u istom automobilu“, dok je Vučić na Instagramu napisao da „Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim“, osim što, kako je naglasio, „voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen dio, u skladu sa Poveljom UN-a“.

Kosovski ministar je kazao da pronalazak tog dokumenta dokazuje da je M.J. bio umiješan u napad na kosovsku policiju, te da je identificiran i kao jedan od napadača na vojnike KFOR-a 29. maja u Zvečanu.

Večeras je (premijer Kosova Albin) Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj“, naveo je Vučić.

Vučić je napisao i da „prva odlika kukavica, koju svaki čovjek primijeti, je kad neko napada tuđe porodice, djecu“ jer mu se, kako je dodao, „oni uvijek čine kao najlakše mete“, zaključio je Vučić.

Podsjetimo, Danilo Vučić ove je godine na neustavni Dan RS-a 9. januara obišao Lukavicu gdje mu je otac služio JNA i brda na kojima je predsjednik Srbije doživio radikalsko-četničku "inicijaciju", o čemu je pisao i glavni urednik „Slobodne Bosne“ Senad Avdić.

Aleksandar Vučić nije propustio da osudi "manipuliranje" posjetom njegovog "sina prvenca" Bosni i Hercegovini. "Danilo voli Republiku Srpsku i niko mu to ne može zabraniti", kazao je njegov otac.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...