HEZBOLLAH PORUČIO SAD-u: Ne miješajte se, neće biti crvene linije

“Palestina nije Ukrajina”, rekao je glasnogovornik Hezbollaha u saopštenju, nakon što su SAD poslale ratne brodove prema Izraelu.

  • Svijet

  • 09. Okt. 2023  09. Okt. 2023

  • 0

Hezbollah je danas zaprijeti napadom na američke položaje na Bliskom istoku ako se SAD direktno umiješa u sukob između Izraela i Hamasa, prenose izraelski mediji.

“Palestina nije Ukrajina”, rekao je glasnogovornik Hezbollaha u saopštenju, nakon što su SAD poslale ratne brodove prema Izraelu.

„Ako SAD direktno intervenišu svi američki položaji u regionu postat će legitimne mete osovine otpora i suočit će se sa našim napadima. I tog dana neće biti crvene linije”, kazao je glasnogovornik .

U međuvremenu, Rusija je poručila da postoji “visok rizik” od ulaska treće strane u sukob između Izraela i Hamasa.

„Rizik da se treće sile umješaju u ovaj sukob je visok“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi agencija TASS.

“Veoma je važno pronaći načine da se što prije krene u neku vrstu pregovaračkog procesa kako bi se ova eskalacija smanjila i udaljili od vojnog rješenja”, kaže on.

Hezbollah, koji podržava Iran, granatirao je jučer izraelske položaje, a neke zapadne zemlje izrazile su bojazan da bi se Iran mogao umiješati u ofanzivu Hamasa na Izrael.

Teheran je odbacio optužbe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...