STOTINE MILIONA EURA POD ZNAKOM PITANJA: Evropska unija najavila zaustavljanje pomoći Palestini

- Razmjeri terora i brutalnosti protiv Izraela i njegovog naroda su prekretnica - objavio je Oliver Varhelyi, komesar EU za susjedstvo i proširenje na Twitteru.

  • Evropa

  • 09. Okt. 2023  

  • 0

Evropska komisija stavlja u razmatranje svoj puni portfolio razvojne pomoći Palestincima, vrijedan 691 milion eura.

- Razmjeri terora i brutalnosti protiv Izraela i njegovog naroda su prekretnica - objavio je Oliver Varhelyi, komesar EU za susjedstvo i proširenje na Twitteru.

Odluka znači da se isplate odmah obustavljaju, da se projekti razmatraju, a prijedlozi novih budžeta odlažu do daljnjeg, dodao je on.

- Sada se potrebno pozabaviti temeljima mira, tolerancije i suživota. Poticanje na mržnju, nasilje i veličanje terora zatrovali su umove previše. Potrebna nam je akcija i potrebna nam je sada – naveo je on.

Ranije su Njemačka i Austrija pojedinačno naznačile da obustavljaju isplaćivanje pomoći Palestincima uslijed eskalacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...