NAKON SUKOBA NA BLISKOM ISTOKU OGLASIO SE I ZLOGLASNI ČEČENSKI KRVOLOK RAMZAN KADIROV: "Ako bude potrebno, naše jedinice su spremne djelovati..."

Kadirov je također pozvao strane da ne diraju džamiju u izraelskom gradu Abu Ghosh, nazvanu po njegovom ocu.

  • Evropa

  • 10. Okt. 2023  

  • 1

Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov poručio je da u potpunosti podržava akcije Palestine jer je njihovu zemlju zauzeo Izrael.

Šef Čečenske Republike snimio je apel svjetskoj zajednici, u kojem je osudio postupke Izraela i pozvao na potporu Palestini:

"Ako bude potrebno, naše jedinice su spremne djelovati kao mirovne snage za uspostavljanje reda", porulio je.

Kadirov je također pozvao strane da ne diraju džamiju u izraelskom gradu Abu Ghosh, nazvanu po njegovom ocu. Prema izraelskom ministarstvu vanjskih poslova, pogođena je raketom koju su lansirali militanti Hamasa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...