BEGIĆ BRUTALNO UZVRATIO AMBASADORICI IZRAELA U BiH: "Gospođo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod, što je i ostvarenje..."

Stigla prva reakcija iz Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 11. Okt. 2023  11. Okt. 2023

  • 9

Državni zastupnik i član Predsjedništva DF-a Zlatan Begić reagirao je na istup ambasadorice Izraela u BiH kojoj se nije dopao stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića o sukobu Izraela i Palestine.

-Gđo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod, što je i ostvarenje i “kontekst Auschwitza” (kako navodite!). Mi smo i danas na istoj strani istorije kao i za vrijeme II-og svjetskog rata - na onoj strani koja je oštro protiv zatvaranja naroda u žice i logore. Vi niste!, poručio je Begić.

Ambasadorica Države Izrael u BiH, Galit Peleg, reagirala je na ocjenu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića da je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto „neoprezno i sebično objavila poruku na društvenim mrežama, ne obazirući se na patnje palestinskog naroda“.

-U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane historije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću, upitala je ambasadorica Države Izrael u BiH Galit Peleg.

Šta je sve ambasadorica Izraela poručila Komšiću pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...