CVIJANOVIĆKIN SAVJETNIK UDARA PO VISOKOM PREDSTAVNIKU: "Kada napusti BiH, Schmidt će tek tada dati doprinos napretku na evropskom putu..."

Aulić je naglasio da Schmidt nikome ne može da govori o suverenitetu Bosne i Hercegovine, jer ga svojim lažnim predstavljanjem i ilegalnim djelovanjem svakodnevno i brutalno urušava

  • Politika

  • 11. Okt. 2023  

  • 1

"Christian Schmidt koji objašnjava kako je Bosna i Hercegovina suverena država apsurdnija je pojava od piromana u vatrogasnoj jedinici", rekao je savjetnik članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, Saša Aulić.

Aulić je naglasio da Schmidt nikome ne može da govori o suverenitetu Bosne i Hercegovine, jer ga svojim lažnim predstavljanjem i ilegalnim djelovanjem svakodnevno i brutalno urušava, izvještava Srna.

"Ne može da govori ni o evropskom putu Bosne i Hercegovine, a još manje da sugeriše zvaničnicima ЕU s kim u Bosni i Hercegovini mogu, a s kim ne mogu da pregovaraju“, rekao je Aulić reagujući na izjavu Schmidta koji je, između ostalog, rekao da međunarodni partneri koji pregovaraju o evropskom putu Bosne i Hercegovine "ne treba da pregovaraju sa Miloradom Dodikom".

Aulić je izjavio da će najveći doprinos evropskim integracijama Schmidt dati onog trenutka kada trajno napusti Bosnu i Hercegovinu, a do tada će biti samo kočničar na tom putu i ništa više od toga.

"Jasno je da bi Schmidt želio da isključi Milorada Dodika i RS iz pregovaračkog procesa, a da jedini glas Bosni i Hercegovini u Briselu bude onaj iz Sarajeva. Ipak, o tome ne odlučuje Schmidt, a kada bi odlučivao to bi bio jasan signal da je evropski put besmislen, taman koliko i Schmidtovo lažno predstavljanje u BiH“, naveo je Aulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...