SRAMNE SCENE IZ OSIJEKA: Hrvatskoj prijeti nova kazna, grupa navijača protiv Turske pjevala ustašku koračnicu…

Hrvatska reprezentacija ionako je na uvjetnoj kazni od dvije godine

  • Sport

  • 13. Okt. 2023  

  • 2

Nogometna reprezentacija Hrvatske poražena je od Turske 1:0 u kvalifikacijama za Euro, ali ponašanje grupice navijača moglo bi značiti potpuni debakl Vatrenih za budućnost.

Naime, u završnici prvog poluvremena manja grupa navijača zapjevala je stihove ustaške koračnice:

"Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom.“

Hrvatska reprezentacija ionako je na uvjetnoj kazni od dvije godine koju je UEFA izrekla poslije skandala s ustaškom zastavom na Rujevici na utakmici protiv Latvije.

Već zbog toga HNS je morao platiti 10,000 eura, odnosno hiljadu sjedalica na Opus Areni ostalo je prazno protiv Turske pa zbog ovog incidenta HNS-u prijeti nova kazna.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...