BURNO U TUZLI: Oštre poruka Trojki iz vladajuće većine -"Nije se išlo u četnike, već su ovi dolazili u partizane..."

Prema njegovom mišljenju, priča o smjeni Vlade TK se pokreće da bi se skrenula pažnja sa promjena koje su krenule u ZDK, ali i prelazaka Trojkinih zastupnika u Parlamentu FBiH.

  • Politika

  • 13. Okt. 2023  

  • 0

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i predsjedavajući kantonalne Skupštine Žarko Vujović oglasili su se nakon novih najava o mogućoj smjeni Vlade TK. Prema njihovim tvrdnjama većina je stabilna, a Trojka treba da se brine za svoje članstvo.

Nakon najave Huseina Tokića iz Socijaldemokrata BiH da slijedi smjena Vlade TK, premijer Halilagić je poručio "neka prenoći".

- Prenoćilo …U zdravlju i dobrom raspoloženju na sjednici Kluba usaglasili naredne korake i aktivnosti Skupštine i Vlade TK, poručio je dan poslije toga.

Znatno oštriji od njega bio je Vujović sa tvrdnjom da se 1945. nije išlo u četnike, već su ovi dolazili u partizane. Tokićev istup vidi kao pokušaj novoizabranog predsjednika stranke koja nigdje nije u vlasti da mobilizira članstvo.Većinu u Skupštini TK čini 20 poslanika i prema Vujovićem tvrdnjama - stabilna je.

- Da bi došlo do promjene vlasti mora četiri - pet poslanika iz ove većine promijeniti stranu, naveo je Vujović.

S obzirom da, prema njegovom mišljenju, stranke Trojke polako gube pozicije to je nerealno očekivati. Prema njegovom mišljenju, priča o smjeni Vlade TK se pokreće da bi se skrenula pažnja sa promjena koje su krenule u ZDK, ali i prelazaka Trojkinih zastupnika u Parlamentu FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...