CVIJANOVIĆ KOMENTARISALA IZJAVE MURPHYIJA: "Namjera je da se obračunaju s Dodikom i zvaničnicima RS-a"

Ona je navela da je Murphy  u svom intervjuu pomenuo Dodika 13 puta i upitala da li je to normalno?

  • Mini market

  • 14. Okt. 2023  

  • 2

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je "nevjerovatno šta sve moramo slušati od ambasadora i raznih međunarodnih predstavnika, te da sve ovo postaje više nego degutantno", prenosi Srna.

Prvo nam iz OHR dolazi more netačnih informacija o imenovanju visokih predstavnika da bi Christian Schmidt barem tako, izvrtanjem činjenica, pribavio sebi legalitet iako nije prošao proceduru predviđenu Dejtonskim sporazumom.

Onda nam američki ambasador ‘objašnjava’ Michael Murphy da Milorad Dodik, koji godinama izlazi na izbore i pobjeđuje, ne govori u ime svih građana Republike Srpske, pretendujući valjda da on kao strani ambasador, govori u njihovo ime – istakla je Cvijanović za Srnu komentarišući posljednje medijske istupe Murphyija.

Ona je navela da je Murphy  u svom intervjuu pomenuo Dodika 13 puta i upitala da li je to normalno?

- Ovo sve postaje više nego degutantno, a namjera je obračunati se sa svima onima, a prvenstveno Dodikom, koji žele u skladu sa izbornom voljom birača da provode svoj politički mandat.

Ali njima smeta što se u tom političkom mandatu nastoji stati u kraj raznim mešetarenja i manipulacijama oko ustavnih rješenja kojima se nelegalno nastoji centralizovati BiH i potčiniti i umanjiti realni ustavni kapacitet Republike Srpske stvarajući neki izmišljeni ustavni kapacitet BiH koji ona nije dobila Dejtonskim sporazumom – rekla je Cvijanović.

Ona je naglasila da je to manipulisanje ustavom samo štetilo BiH i krajnje je vrijeme da se prestane sa takvim eksperimentisanjima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...