PREMIJERU HRVATSKE SE ZAHVALJUJU, PREDSJEDNIKA KUDE: Na Milanovićeve izjave reagovalo i izraelsko ministarstvo

Predsjednik Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.  Podsjetimo, Milanović je izjavio sljedeće: 

  • Regija

  • 14. Okt. 2023  

  • 2

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nazvalo je nečuvenim, a istovremeno su zahvalili premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i Vladi na jasnoj podršci Izraelu.

“Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta. Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima”, stoji u objavi Liora Haiata, glasnogovornika izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Predsjednik Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.  Podsjetimo, Milanović je izjavio sljedeće: 

“Ja sam osudio ubistva, izrazio gađenje i gnušanje, ali pravo na samoodbranu koje Izrael apsolutno ima, ne uključuje osvetu i masakr civila. Je li to jasno? I da si mi brat tretirat ću te pod tim uvjetima”.

Na Milanovićeve izjave reagovali su izraelski zvaničnici, dok je bivša ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić kazala: “Ponekad je najbolje šutjeti”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...