POSAO ZA 300 RADNIKA: Evo ko stoji iza milionske investicije u Krajini...

Prošle godine firma je imala prihode od 240 miliona KM i zaradu od oko 16,5 miliona maraka.

  • Ekonomija

  • 15. Okt. 2023  

  • 2

U Bihaću se uskoro otvara jedan od najsavremenijih trgovačkih parkova ovog dijela Evrope, a nositi će historijski naziv svoga grada – Bišće.

Novi moderan trgovački park će kompleksom na čak 40 hiljada kvadratnih metara i svjetskim sadržajima pružiti mnogo više od tradicionalnog šoping iskustva, a cilj je da postane omiljeno mjesto druženja za sve generacije.

Posjetioci će imati na raspolaganju posjetiti brojne atraktivne brendove poput LC Waikikija, Pepca, NewYorkera, Mlinara, dm-a, Dresscoda, Sport Visiona, DexyCo, Techno Shopa i mnogih drugih.

BiznisInfo.ba je istražio ko stoji iza ovog velikog projekta. Investitor je kompanija ANH Capital Investment.

Vlasnici ove firme su kompanija “Petrol-PBihać i “Leburić-komercPrnjavor. Vlasnica firme “Petrol-P” je Fatima Prošić dok iza “Leburić-komerca” stoje Milan i Dragan Leburić.

Inače, “Leburić-komerc” je jedan od lidera domaće privrede, a prošle godine je imao prihode od 240 miliona KM i zaradu od oko 16,5 miliona maraka.

Osnovana početkom devedesetih godina kao mali porodični posao, kompanija Leburić-Komerc postala je jedna od vodećih prodajnih centara za veleprodaju i maloprodaju na tržištu RS, kao i cijele BiH. Upravljaju mrežom Fortuna marketa.

Osim uvoza i distribucije stranih i regionalnih brendova, bavi se i proizvodnjom i prodajom vlastitih robnih brendova, od kojih se izdvajaju Apetito, Fortuna, Pasta Domestica, Marea i druge.

Bit će otvoreno 300 radnih mjesta

Otvaranje Bišće Parka je planirano za mart 2024. godine. Pored atraktivnih brendova i bogatih sadržaja za posjetioce, novi trgovački park će imati veliki značaj za lokalnu zajednicu.

Bišće Park će donijeti više od 300 novih radnih mjesta i privući brojne turiste i posjetioce u Bihać i Krajinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...