PAKLENI PLAN: Otkriveno kako se Izrael sprema za opći napad na Gazu…

U međuvremenu, američke snage koje su ranije sudjelovale u obuci protuzračne odbrane u vanrednim situacijama s IDF-om, trenutno su u Izraelu i nastavljaju saradnju sa svojim izraelskim kolegama.

  • Svijet

  • 16. Okt. 2023  16. Okt. 2023

  • 1

Kako javlja utjecajni izraelski dnevni list Haaretz, razina spremnosti borbenih pilota, obavještajnog osoblja i boraca podiže se iznad 100 posto, a posebno se to odnosi na borbene pilote koji nisu prošli obuku tokom razdoblja oštrih demonstracija protiv prijedloge reforme pravosuđa koji je zemlju podignuo na noge, a koji Haaretz naziva pravosudnim udarom.

Ozračje unutar Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) je takvo da vlada osjećaj kako postoji velika motivacija među trupama, ali dio izazova je usmjeriti ih u profesionalnom smjeru.

Mnogi od tih vojnika ili žive u zajednicama na granici s Gazom ili imaju bliske rođake koji tamo žive te se bore s teškim emocijama nakon Hamasovog masakra nad civilima. Stoga vojni vrh razgovara s vojnicima kako bi im se pomoglo da se usredotoče na misiju, a ne na traženje osvete.

IDF se priprema za mogućnost kopnene invazije na pojas Gaze, iako tačan opseg operacije i dalje nije poznat. Proteklih dana zračne snage povele su zapovjednike divizija i bataljona na prelete kako bi ih upoznali s područjima za koja očekuju da će do njih doći

U međuvremenu, američke snage koje su ranije sudjelovale u obuci protuzračne odbrane u vanrednim situacijama s IDF-om, trenutno su u Izraelu i nastavljaju saradnju sa svojim izraelskim kolegama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...