HRVATSKI MEDIJI RAZAPINJU SELEKTORA DALIĆA: "A samo prije mjesec dana postavljalo se pitanje može li Hrvatska biti prvak Evrope!"

Eventualni neodlazak na Euro bio bi apsolutno najgori podbačaj u povijesti naše reprezentacije, piše Jutarnji list povodom sinoćnjeg debakl Hrvatske u Cardiffu.

  • Sport

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

Bolno je bilo gledati nemoćnu Hrvatsku koja je na kraju sedmice iz pakla doživjela debakl i više nema u svojim rukama plasman na Euro kroz grupu.  

Za dvije katastrofalne povezane prezentacije raniji selektori su gubili glave. Tako su pali i Štimac, i Kovač, čak je Čačićeva ekipa nudila više prije no što je "dekapitiran". Zlatko Dalić, čovjek s tri medalje, naravno neće doživjeti nečastan otpust, ali on mora do novembra, a sad se čini i doigravanja, naći ponovno pogon koji će vući Vatrene. Ako nas neće biti na Euru bi bio apsolutno najgori podbačaj u povijesti naše reprezentacije. A samo prije mjesec dana postavljalo se pitanje može li Hrvatska biti prvak Evrope. 

Što je pošlo po zlu za sunovrat kakav niko nije očekivao, pita se novinar Jutarnjeg lsita. 

"Ne može se sve svesti na izostanke napadača Perišića, Kramarića i Petkovića jer niti Wales nije bio kompletan. Stožer je kriv zato što mu je ekipa izgledala grozno. Dojam je da je u listopadski program ušao preležerno, da se Dalić bavio sa svime više nego s Turskom i Walesom, na okupljanju je na press konferenciji sam priznao da nije previše analizirao Turke. To jasno povlači da nije imao pripremljen niti način kako protiv njih igrati", piše Jutarnji.hr pa nastavlja:

"Playoff bi značio da do ožujka nećemo znati idemo li u Njemačku. Depresivna stvarnost za reprezentaciju s dvije velike medalje unatrag deset mjeseci."

"GLAVNI IGRAČI PODBACILI"

Novinar Jutarnjeg piše kako je glavni problem što selekcija Hrvatske u posljednje dvije utakmice nije imala vezni red niti obranu, a ne samo napad.

"Nevjerojatno je, poput scenarija horora da su svi glavni igrači podbacili. Modrić, Kovačić, Brozović i Gvardiol, igrali su daleko ispod svoje razine. Specijalno je potonuo Brozović na kojeg je 'rekreativna liga' u Saudijskoj Arabiji već ostavila trag. On je ključni moderator igre, čvrstine, brzine, agresije, a ništa nije radio kako valja, pritom i je kobno griješio", piše Jutarnji list. 

"Navikli smo na velike utakmice, a sad nam se ponovno smiješi naš stari "prijatelj" play-off u kojem smo uvijek bili uspješni, no to bi značilo da do marta nećemo znati idemo li u Njemačku. Depresivno za reprezentaciju s dvije velike medalje unatrag deset mjeseci", zaključuje Jutarnji list. 

"STOŽER SE OČITO IZGUBIO"

Legendarni golman Hajduka Ivan Pudar prokomentirao je za Slobodnu Dalmaciju poraz Hrvatske u Cardiffu protiv Walesa čime su zakomplicirali svoju situaciju u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj.  

"Tko te pita koja je momčad bolja i skuplja, Wales je zasluženo pobijedio. Livaković u kontinuitetu prima golove tako da ga protivnički napadač prebaci, ima problema s istrčavanjima i nema glas da vikne 'idi lijevo', 'idi desno', 'moja'... Zbog toga je dugo i imao problema u odlasku iz Dinama u inozemstvo. Možda treba razmisliti i o tome da priliku u reprezentaciji dobije Labrović", započeo je Pudar.  

"Barišić mi ne bi ni teoretski igrao, od 15 lopti koje je dobio deset je vratio natrag Gvardiolu. Brekalo je obje utakmice igrao od početka, pa ga Dalić vadi, sada već na poluvremenu, protiv Turske nešto kasnije. Pitam se zašto je onda počeo oba susreta. Zar nije bar jednu mogao početi Vlašić? Pašalić je sada u Cardiffu bio na klupi, ali kad je ušao, opet je zabio i pokazao svoj osjećaj za gol.  

Stožer se očito izgubio, jedno je biti trener, a drugo doći na mjesto pomoćnika izbornika, a da prije toga nisi nikoga vodio. Pa onda trebaš odlučivati o nekim stvarima... Nekim velikim trenerima sam već davno rekao: 'Uvijek nastoj da za pomoćnika imaš boljeg trenera od sebe'."

Pudar nastavlja:

"Da smo ove dvije utakmice odigrali neriješeno, već bismo bili na Euru. Treba biti smiren, racionalan. Ali, pokazala se balkanska bahatost, mi smo najbolji... Ne znam zašto ne probamo igrati 3-5-2, izbornik ili trener ne može biti rob sustava, kao ni rob istih igrača. Igrati moraju igrači koji su trenutačno najbolji, a ne da neke igrače oživljavamo. Vidim koliko Modrić pati kad igramo ovako loše, a neki su počeli igrati tek nakon gola za 2:1. Postali smo bahati, a sjetimo se riječi Biće Mladinića: 'Koliko ljubiš balun, toliko će ti vratit'."

Ostanimo na zemlji, ali ne samo da se to tako kaže, nego da netko "lupa po glavi", dodaje legenda Hajduka.

"Dalić treba raditi svoj posao, a ne da se bavi nekim marketingom. Brozovića sam trenirao u Dragovoljcu i nisam ga nikad vidio ovako nervoznog kao u ove dvije utakmice, stalno je širio ruke. Nešto se događa, možda mu smetaju neke stvari u igri. Ako smo imali dosta ozlijeđenih igrača, moglo se alternative pronaći u našoj ligi, ili u mladoj reprezentaciji. Ova dva poraza nisu smak svijeta, ali svi skupa se trebaju uozbiljiti", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...