IZRAEL "OHLADIO" VOLODIMIRA ZELENSKOG: "Žao nam je, ali sad nije vrijeme"

Zelenski je nakon napada Hamasa na Izrael stao u njegovu odbranu te konstatirao da se Izrael ima pravo odbraniti od ataka palestinskih terorista.

  • Evropa

  • 16. Okt. 2023  

  • 2

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski htio je posjetiti Izrael kako bi tamošnjim liderima i narodu nakon iznenadnog napada Hamasa koji se dogodio 7. oktobra dao podršku, međutim rečeno mu je da "sad nije vrijeme" za takvo što, piše The Times Of Israel.

Zelenski je nakon napada Hamasa na Izrael stao u njegovu odbranu te konstatirao da se Izrael ima pravo odbraniti od ataka palestinskih terorista.

"Teror je uvijek zločin, ne samo kada se događa protiv jedne zemlje ili nekih konkretnih žrtava. To je zločin protiv čovječanstva", rekao je predsjednik Ukrajine.

"Svijet se mora ujediniti kako teror ne bi pokušao uzeti ili uništiti živote bilo gdje u svijetu i u bilo kojem trenutku", dodao je Zelenski.

Izrael je podržao Ukrajinu nakon što ju je Rusija napala krajem februara 2022. godine, ali joj nije poslao vojnu pomoć. Zbog toga su odnosi Kijeva i Jeruzalema neko vrijeme bili prilično napeti.

Izrael ne želi nepotrebno ljutiti Moskvu, koja u susjednoj mu Siriji ima dosta vojnika i mehanizacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...