DODIK ODUSTAO OD SMJENE DUŠKE JURIŠIĆ: Zašto je uopće to tražio?

No, s obzirom na to da je Dodik prepustio mjesto ministra Trojci (Sevlid Hurtić), A Jurišić ostala zamjenica, SNSD je faktički ostalo bez kadra.

  • Politika

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

Od smjene zamjenice ministra za ljudska prava BiH Duške Jurišić neće biti ništa, saznaje Raport.ba.

Naime, danas je objavljeno da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zatražio od Trojke njenu smjenu.

Jurišić je danas u izjavi za Raport kazala da Dodik to traži od početka, a da je razlog njen angažman i rad.

Prema informacijama Raporta, Dodik je na sastanku lidera kazao da je u međustranačkom dogovoru SNSD-u pripalo mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice, a Trojci zamjenik.

No, s obzirom na to da je Dodik prepustio mjesto ministra Trojci (Sevlid Hurtić), A Jurišić ostala zamjenica, SNSD je faktički ostalo bez kadra.

Dodik je na sastanku kazao da smatra da je fer da sad dobije zamjenika ministra. Predstavnici Trojke navodno su kazali da mu je logika korektna, ali da od raspakivanja Vijeća ministara sad nema ništa i da se ne treba vraćati sad na to kako je i šta bilo dogovoreno.

Dodik je, kako nam je preneseno, prihvatio tu sugestiju i odustao od svog zahtjeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...