JAKOV MILATOVIĆ OBJAŠNJAVA: "Nije dobro što će vlada biti manjinska, ni što u njoj nema Bošnjačke stranke"

Komentarišući amandman poslanika EP Tonina Picule kojim je traženo da se odloži popis u Crnoj Gori, Milatović je kazao da "ne bi želio da je Picula zloupotrijebljen od lokalnih političara da bude njihov mikrofon u EP, te da to ne bi bilo dobro za gospodina Piculu. 

  • Regija

  • 17. Okt. 2023  

  • 1

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je dobro što smo dobili "obrise kako bi Vlada trebala da izgleda, ali da nije dobro što u njoj neće biti predstavnika Bošnjačke stranke.

"Ja sam govorio da je Crnoj Gori potrebna inkluzivna i stabilna vlada. Nije dobro što će Vlada biti manjinska, jer nakon izbora 2020. treći put imamo manjinsku Vlada, to pokazuje da nismo dovoljno demokratski zreli da napravimo vladu koja će imati većinsku podršku u parlamentu", rekao je on. 

Milatović smatra da je dobra stvar što ćemo dobiti vladu, koja će imati podršku značajnog broja poslanika. 

"To je ona vlada, koja bi mogla sa podrškom u parlamentu da naprvi krupak korak u imenovanju u pravosuđu. To je neophodno za značajniji korak na EU. Ima dobrih, ima manje dobrih stvari, ali dobro da će Crna Gora konačno nakon izbora koji su bili prije četiri mjeseca, dobiti vladu", rekao je Milatović.

Komentarišući amandman poslanika EP Tonina Picule kojim je traženo da se odloži popis u Crnoj Gori, Milatović je kazao da "ne bi želio da je Picula zloupotrijebljen od lokalnih političara da bude njihov mikrofon u EP, te da to ne bi bilo dobro za gospodina Piculu. 

"To, naravno, ne bi bilo dobro ni za njega, mislim da gospodin Picula ima vrlo jasne stavove relevantnih evropskih institucija, prije svega Eurostata, koji je prije par dana dao saopštenje da smatra da je Monstat potpuno spreman da sprovede popis na ispravan i zakonit način. Ne bih volio da se ovo pitanje više politizuje, Crna Gora je dovoljno demokratski zrela da sprovede popis i da se više stavi fokus na neke druge rezultate tog popisa, koji se tiču toga koliko ljudi živi u Crnoj Gori, koje su demografske karakteristike stanovništva, kao i ostale stvari koje su potrebne kako bismo donosili puno kvalitetnije politike za život građana. Sve ostalo je politizacija popisa i pozivanje na bojkot popisa je pozivanje na protivzakonito djelovanje", zaključio je Milatović, navodi Pobjeda.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...