OTKRIVEN JEZIV SLUČAJ U DALMACIJI: Otac (44) optužen da je silovao maloljetnu kćer jednom sedmično i zaključavao je u kuću

Muškarcu je produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

  • Hronika

  • 17. Okt. 2023  

  • 1

Muškarac (44) s područja Dalmacije optužen je zbog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te kaznenog djela povrede djetetovih prava koje je trajalo čak pet godina, piše 24 sata.

Državno odvjetništvo tereti oca da je od jula 2018. godine pa do uhićenja u maju ove godine “u cilju spolnog zadovoljavanja, iskorištavajući odnos povjerenja i zavisnosti djeteta o njemu, izvršio spolni odnošaj s djetetom mlađim od 15 godina”. To se, kako navodi 24 sata, u prosjeku događalo jednom sedmično.

Prema drugoj tački optužnice, od rujna 2020. godine nadalje, muškarac je ‘svjestan da takvim ponašanjem ugrožava odgoj i psihički razvoj djeteta, onemogućio kćeri uspostavljanje socijalne interakcije s vršnjacima, udarao je više puta po tijelu i kažnjavao tako što dijete ne bi danima puštao da izađe iz kuće‘.

Muškarcu je produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...