NERMIN NIKŠIĆ O SUKOBU NA BLISKOM ISTOKU: "Osveta za počinjeni zločin ne može biti novi još teži zločin"

- Apsolutno i potpuno opredjeljen za antiratnu politiku, za razgovor umjesto sukoba, za pokušaj pronalaska rješenja tražeći kompromis ne mogu se pomiriti i nijemo posmatrati stradanja nedužnih.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2023  17. Okt. 2023

  • 4

Već viđeno. Opet danima svjedočimo stravičnim zločinima, ubijanju djece, civila. Sve to se čini navodno u ime nekih svetih ciljeva, licemjernim pozivanjem na vjeru i na svevišnjeg Boga, poručio je Nermin Nikšić, federalni premijer. 

- Apsolutno i potpuno opredjeljen za antiratnu politiku, za razgovor umjesto sukoba, za pokušaj pronalaska rješenja tražeći kompromis ne mogu se pomiriti i nijemo posmatrati stradanja nedužnih.

Posebno želim dići glas protiv stradanje djece. Oni još nisu postali ni svjesni nepravde svijeta u kojem su tek započeli svoj život, a neko je odlučio da im uskrati pravo da budu bolji ljudi od onih koji ih ubijaju, bez obzira kako se zločinci zovu i u ime kojih ciljeva rade zločine.

Osuđujem trenutne postupke Izraela, ali to ne znači da podržavam zločine koje je nad također nedužnim civilima počinio Hamas. Nijedan ljudski život nije vrijedniji od drugog. Zato pravda ili osveta za počinjeni zločin ne može biti novi još teži zločin. Smatrati bilo čiji ljudski život iznad i važnijim od drugog ne može i ne smije biti rješenje. Prekid ubijanja nedužnih može i mora - naglasio je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...