OGLASILA SE ISLAMSKA ZAJEDNICA U BiH: "Nepravda koju desetljećima trpi palestinski narod ne može biti opravdanje za terorizam..."

Islamska zajednica još jednom apeluje na sve one koji su u poziciji moći da zaustave spiralu nasilja i okrenu se postizanju mirovnog rješenja.

  • Društvo

  • 18. Okt. 2023  

  • 0

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi, u kojem je prema trenutno dostupnim informacijama ubijeno više od 500 civila, javlja MINA.

-Islamska zajednica još jednom poziva na deeskalaciju nasilja i zaštitu nedužnih civila. Nepravda koju desetljećima trpi palestinski narod ne može biti opravdanje za terorizam, kao što ni napadi na izraelske civile ne mogu biti opravdanje za ubijanje i progon palestinskih civila, navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Istakli su da je pravedan i trajni mir i odustajanje od nasilja jedini put za postizanje rješenja u Svetoj zemlji.

Islamska zajednica još jednom apeluje na sve one koji su u poziciji moći da zaustave spiralu nasilja i okrenu se postizanju mirovnog rješenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...