NEVJEROVATNO: Novinarka Slobodne Evrope uhapšena u Rusiji, optužena je zbog...

Ona je drugi američki novinar kojeg Rusija drži u pritvoru posljednjih mjeseci.

  • Svijet

  • 19. Okt. 2023  

  • 0

Rusko-američka novinarka koja radi za Radio Slobodna Evropa/Radio Sloboda privedena je u Rusiji i optužena da se nije registrovala kao strani agent, saopćili su njen poslodavac i grupa za nadzor novinara.

Alsu Kurmasheva, urednica tatarsko-baškirske službe izdanja koja živi u Pragu, Češka Republika, "treba da bude puštena kako bi se mogla odmah vratiti svojoj porodici", poručio je vršilac dužnosti predsjednika RSE/RL Jeffrey Gedmin u saopćenju.

Ona je drugi američki novinar kojeg Rusija drži u pritvoru posljednjih mjeseci. Evan Gershkovich, reporter Wall Street Journala, u pritvoru je od marta, a optužen je za špijunažu

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...