SKLAPANJE NEDOZVOLJENOG UGOVORA: Kazna za ArcelorMittal Zenica, kažnjena i sarajevska kompanija...

Konkurencijsko vijeće je proglasilo ništavnim ugovore i anekse.

  • Ekonomija

  • 20. Okt. 2023  

  • 0

Konkurencijsko vijeće BiH kaznilo je firmu “ArcelorMittal Zenica” d.o.o. Zenica sa 350.000 KM i “Inspekt RGH” d.o.o. Sarajevo sa 80.000 KM zbog sklapanja nedozvoljenog ugovora, a njihovi ugovori su stavljeni van snage.

Vijeće je rješenje donijelo po zahtjevu privrednog subjekta “Samir inspekt” d.o.o. Lukavac.

Utvrđeno je da su “Inspekt RGH” i “ArcellorMittal Zenica” zaključivanjem ugovora o pružanju usluga kontrole kvaliteta uglja za koksovanje pristigle u Carinski terminal Zenica u 2021. i 2022. godini, kao i dva aneksa ugovora, spriječili, ograničili i narušili konkurenciju na relevantnom tržištu.

Oni su narušili konkurenciju na relevantnom tržištu kontrole kvaliteta uglja za koksovanje pristigle na terminal u Zenicu.

Dogovaranjem cijene koja je manja za 30 posto (2021. godine) odnosno 45 posto (2022. godine) od cijene koju je propisao nadležni organ odnosno Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zaključili su zabranjeni sporazum.

Konkurencijsko vijeće je proglasilo ništavnim ugovore i anekse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...