SDA BRČKO DISTRIKTA POSLALA OŠTRU PORUKU GRADONAČELNIKU NIŠIĆU: Zbog vas se poigravaju sa dostojanstvom Bošnjaka

Gradonačelnik Nišić se nije oglasio ni po pitanju morbidnog događaja kada je otkriveno da je dr. Mraović krio posmrtne ostatke žrtve srebreničkog genocida, ni kao nosilac javne funkcije, od kojeg se očekivala reakcija, ni kao savjestan građanin i čovjek, a ni ljekar.

  • Politika

  • 20. Okt. 2023  

  • 1

Organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Brčko distrikta uputila je saopćenje za javnost u kojem pozivaju predstavnike Bošnjaka u "nedovoljnoj većini" da prestanu sa bespogovornom servilnošću koju svakodnevno pokazuju prema političkim predstavnicima druga dva naroda.   

- Evidentno je da vašu političku nekompetentnost otvoreno koriste, poigravajući se sa ravnopravnošću i dostojanstvom Bošnjaka i pretvarajući se da ovakva štetna politika nema nikakav negativan utjecaj na bošnjački narod ove lokalne zajednice.

Gradonačelnik Nišić (Zijad, op.a.) se očito vodi poznatom izrekom: "Šutnja je zlato". Šutnja je u ovom slučaju znak odobravanja, poslušnosti i linija manjeg otpora.

Po svemu sudeći, nedovoljno je što se prešutjelo o obaranju izmjena Prostornog plana i Regulacionog plana Centar II.

Šutnju u vezi sa gore pomenutim događajima gradonačelnik je opravdavao riječima: "Da mu reakcija može ugroziti koaliciju".

Gradonačelnik Nišić se nije oglasio ni po pitanju morbidnog događaja kada je otkriveno da je dr. Mraović krio posmrtne ostatke žrtve srebreničkog genocida, ni kao nosilac javne funkcije, od kojeg se očekivala reakcija, ni kao savjestan građanin i čovjek, a ni ljekar.

Međutim, nije toliko iznenađujuće podaništvo koje pokazuje dr. Nišić i predstavnik NIP-a, ali jeste iznenađujuće ponašanje predstavnika SBB-a. Da napomenemo da se drugim narodima prepuštaju važne rukovodeće pozicije u institucijama a koje su obnašali Bošnjaci.

Predstavnici Bošnjaka su se složili da u komisijama za prijem nastavnog kadra Bošnjaci budu zastupljeni samo sa 25 posto.

U nekim komisijama nema niti jednog Bošnjaka, tako da ishod okončanja konkursa nije teško predvidjeti.

Obrazovanje i zastupljenost kadrova je svima od vitalnog interesa osim vama. Na kraju, pozivamo vas da prestanete s pokušajima nuđenja poslanicima učešća u raspodjeli budžeta, jer trgovanje javnim resursima za kupovinu "podrške" osim što je krivično djelo, nije naš opredjeljujući politički cilj, već isključivo zaustavljanje vašeg lošeg vladanja i poniženja na koje pristajete.

To se ne zaustavlja raspodjelom kapitalnog budžeta i demagogijom, već osnaživanjem bošnjačkog političkog bloka i sposobnim ljudima na ključnim pozicijama.

Posljedica vaših grešaka smo svi svjedoci, a nastavkom pravljenja istih ćete izgubiti i ovo malo preostalog povjerenja građana- saopćeno je iz SDA.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...