GSS SARAJEVO: Na Bukoviku spašena povrijeđena planinarka iz Velike Britanije

Akcija je uspješno okončana u 15:45 sati kada je unesrećena predata ekipi Hitne pomoći koja je čekala na putnoj komunikaciji.

  • Hronika

  • 20. Okt. 2023  

  • 0

GSS-Stanica Sarajevo je danas u 12:30 sati dobila poziv iz Ambasade Velike Britanije u kojem je obaviještena da je njihova državljanka zadobila povrede prilikom planinarenja na području vodopada Skakavac, te da joj je neophodno pružiti prvu pomoć i obaviti transport sa nepristupačnog terena.

- Odmah po prijemu poziva dežurni tim GSS-Stanica Sarajevo, Jedinica civilne zaštite Općine Centar je poslana na teren da ukaže prvu pomoć dok su se istovremeno ostale jedinice GSS-Stanica Sarajevo okupile pred bazom, pripremile tehničku opremu za transport te se uputile na teren kako bi izveli evakuaciju unesrećene.

Akcija je uspješno okončana u 15:45 sati kada je unesrećena predata ekipi Hitne pomoći koja je čekala na putnoj komunikaciji.

Nakon uspješno završene akcije ekipa spasilaca se nalazi na noćnoj vježbi stijenskog spašavanja na lokalitetu penjališta Dariva.

Vježba obuhvata sve segmente spašavanja sa sistemima podizanja i spuštanja u otežanim noćnim uslovima, te spuštanja unesrećene osobe sa stijene u nosilu UT 2000 - saopćeno je iz GSS-Stanica Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...