PRVA DODIKOVA UDARNA IGLA U PARLAMENTU BiH SANJA VULIĆ: "Michael Murphy nema ništa osim bolesne mržnje prema Srbima i RS"

"Građani" i "građanska", rekla je Vulićeva, znači upravo to što zastupa i Murphy - unitarna bošnjačka BiH.

  • Politika

  • 21. Okt. 2023  

  • 8

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da se ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Michael Murphy uzalud trudi da uvjeri javnost da on nema ništa sa pravosuđem u Bosni i Hercegovini, dok isti oni kojima je nalogodavac kažu da ne bi radili mimo prava i zakona, ali moraju jer im je američki ambasador za petama.

"Priča Michaela Murphyja, kojem se ne obraćam sa Njegova ekscelencija, jer je on davno izašao iz okvira diplomatskog ponašanja, nije ni za malu djecu. Njegovo negiranje i stalno povaljanje 'nemam ja ništa s tim' da nije tužno bilo bi smiješno. U pravu su oni koji kažu da je Marfi mnogo bolji fotograf amater, nego diplomata, tako da mu toplo preporučujem da se posveti svom hobiju umjesto što pokušava da glumi diplomatu jer mu to očigledno ne ide. Otvorena i neskrivena mržnja prema jednom narodu, u ovom slučaju srpskom, i diplomatija, gospodine Murphy, nikako ne idu zajedno", naglasila je Vulić.

Komentarišući saopćenje Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini u kojem tvrde da je nemaju nikakvu ulogu u pripremi optužnica protiv predsjednika bh. entiteta RS i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" i da se ne miješaju u nezavisne sudske procese, Vulićeva je rekla da Murphy nema ništa osim bolesne mržnje prema Srbima i RS, a od Milorada Dodika bi mogao bar da nauči šta znači dosljednost i pripadnost.

Ona je navela da je Murphy jedno vrijeme bio službenik u Ambasadi u Sarajevu, da bi se nakon nekog vremena vratio kao ambasador, ali mentalitet službenika nikad nije izašao iz njega, jer struktura koja radi u Ambasadi SAD bila je ista i tada i sada, a to su ljudi iz Sarajeva koji sebe vole nazivati građanima, a Bosnu i Hercegovinu građanskom.

"Građani" i "građanska", rekla je Vulićeva, znači upravo to što zastupa i Murphy - unitarna bošnjačka BiH.

"Jasno je da je Donaldu Trumpu bio malo jedan mandat da popravi situaciju u State Departmentu, tako da se i danas vrte isti mutni likovi i glume 'duboku državu'. A još nam je jasnije da su inicijative poput BRICS-a nešto o čemu treba veoma ozbiljno da razgovaramo u državnim institucijama BiH", ocijenila je Vulić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...