JOE BIDEN PORUČIO: "Ja sam cionista!" (VIDEO)

Biden, koji je irskog i katoličkog porijekla, koristio je slične riječi u prošlosti da iskaže svoju naklonost prema Izraelu.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2023  

  • 5

Kada se Joe Biden sastao s premijerom Benjaminom Netanyahuom i njegovim ratnim kabinetom tijekom posjeta Izraelu, američki predsjednik ih je uvjeravao: "Ne vjerujem da morate biti Židov da biste bili cionista, a ja sam cionista", piše Reuters.

Političari i generali okupljeni u plesnoj dvorani hotela u Tel Avivu kimnuli su u znak odobravanja.

Biden, koji je irskog i katoličkog porijekla, koristio je slične riječi u prošlosti da iskaže svoju naklonost prema Izraelu. 

No trenutak, o kojemu se dosad nije izvještavalo, ilustrira kako se čini da Bidenova desetljeća u ulozi jednog od vodećih "prijatelja Izraela" u američkoj politici definira njegovo djelovanje u jednoj od najvećoj kriza u američkoj politici. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...