EMMAUS DOSTAVIO ODJEĆU: Prva pomoć iz Bosne i Hercegovine stigla u Palestinu

U prvom konvoju pomoći koji se uspio probiti kroz izraelske blokade i opstrukcije nalazi se i odjeća koju je nevladina organizacija iz Bosne i Hercegovine EMMAUS poslala Palestincima uz pomoć turske organizacije IHH.

  • Društvo

  • 22. Okt. 2023  

  • 0

“Podijeljena je prva pomoć u vidu odjeće palestinskoj djeci koja su smještena u jednoj od škola koja još nije pogođena u napadima”, objavio je MFS-EMMAUS na svojoj Facebook stranici.

U prvom konvoju pomoći koji se uspio probiti kroz izraelske blokade i opstrukcije nalazi se i odjeća koju je nevladina organizacija iz Bosne i Hercegovine EMMAUS poslala Palestincima uz pomoć turske organizacije IHH.

“Njihovi momci su dole, ovo su prve fotografije, u narednim satima očekujemo još sa podjele hrane i drugih neophodnih stvari. Najbitnije je da pomoć iz Bosne i Hercegovine među prvima ulazi u Palestinu zahvaljujući vašim uplatama. Nastavljamo dalje. Dobro se boljim vraća”, objavili su iz EMMAUSA.

alt

Prije nekoliko dana MFS-EMMAUS uputio je “Apel za pomoć narodu Palestine”.

“Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS kao humanitarna organizacija u različitim kriznim situacijama usmjerava svoje resurse i pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tako i ovaj put sa dubokom zabrinutošću i suosjećanjem, pokrećemo Apel za pomoć Gazi i Palestini.

Ova regija, koja je dom toliko nevinih ljudi, suočava se s neopisivom patnjom i nepravdom već duži period, a naročito zadnjih dana dok je u toku bombardovanje i napad na civile, djecu i žene. Budimo humani i ovaj put!”, naveli su u svom apelu građanima Bosne i Hercegovine.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...