Politika
STANIVUKOVIĆ O DODIKOVIM SRAMNIM UVREDAMA NA RAČUN BOŠNJAKA: "Naš narod nije takav. Banjaluka nije takva. Republika Srpska nije takva..."
Prije 15 min0
Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri...
Gastro
22. Okt. 2023
0
Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.
Zagrijte maslinovo ulje i pola (od 25 g) maslaca u velikom gusanom loncu.
Začinite piletinu i pržite ju otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Stavite piletinu sa strane.
U tavi otopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite otprilike pet minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite ga otprilike minutu pa ubacite gljive i pirjajte dvije minute. Ulijte crveno vino.
Umiješajte koncentrat rajčice, pustite da zakuha pa smanjite vatru na pet minuta. Dodajte timijan i zalijte pilećim temeljcem.
Ubacite piletinu, zaklopite i krčkajte na slaboj vatri sat vremena dok piletina dosta ne omekša.
Piletinu izvadite iz lonca. Umak ostavite da vrije desetak minuta dok ne postane poput sirupa, a okusi se ne prožmu. Vratite piletinu i poslužite uz prilog po izboru, a po želji jelo možete posipati i nasjeckanim peršinom.
Politika
STANIVUKOVIĆ O DODIKOVIM SRAMNIM UVREDAMA NA RAČUN BOŠNJAKA: "Naš narod nije takav. Banjaluka nije takva. Republika Srpska nije takva..."
Prije 15 min0
Politika
NAKON DEVET GODINA I NIZA KONKURSA: IRB RS dobila novi Nadzorni odbor
Prije 20 min0
Društvo
PARLAMENTARNA KOMISIJA: Razmatranje izvještaja o stanju u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija...
Prije 22 min0
Politika
"DOKTOR MENGELE" U KARAN-DODIKOVOJ KAMPANJI: Presuđeni ubica koji je ženi izvadio dijete iz utrobe vraća se u politiku
Prije 24 min0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
Prije 20h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.