NAKON VIŠESATNE RASPRAVE: Skupština KS prihvatila ostavku Nihada Uka i razriješila Vladu

Odluku o prihvatanju ostavke podržala su 21 zastupnika, dok ih je 12 bilo protiv. Sudzržan je bio jedan zastupnik.

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2023  25. Okt. 2023

  • 0

Skupština Kantona Sarajevo danas je nakon višesatne rasprave usvojila ostvaku premijera Nihada Uka i razriješila Vladu, prenosi Faktor.

Odluku o prihvatanju ostavke podržala su 21 zastupnika, dok ih je 12 bilo protiv. Sudzržan je bio jedan zastupnik.

Zastupnici su glasali isto i za razrješenje Vlade KS.

- Osnovni i jedini razlog mog poteza je nedostatak povjerenja i podrške aktuelnoj Vladi. Danas i proteklih mjeseci izostaje istinska i puna podrška. Današnji čin moje ostavke sa željom formiranja nove vlade ponukana je činjenicom da se aktuelna većina preslika sa sastavom vlade. Želim se iskreno zahvaliti svim članovima Vlade koji su proteklih mjeseci predano radili svoj posao – naveo je danas između ostalog Uk.

Uk je ostavku podnio 9. oktobra.

Premijer i Vlada KS u ostavci će obavljati sve poslove iz svoje nadležnosti do dana potvrđivanja Vlade u novom sazivu.

Zastupnik SBiH-a Jasmin Šaljić naveo je u raspravi kako će oni zaštititi svoje ljude, SBiH-ove ministre u Vladi Emira dedovića i Almira Bečarevića, te da će zatražiti od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti u vezi sa razrješenjem Vlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...