RASPRAVA TRAJALA DO SITNIH SATI: Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta većinom glasova prihvaćen zaključak...

Dopredsjedavajuća Edina Gabela, zatvarajući zasjedanje je obavijestila zastupnike da će redovna sjednica Doma, sazvana prvobitno za 10 sati danas, početi u 11 sati.

  • Vijesti

  • 26. Okt. 2023  

  • 0

Na prijedlog zastupnika Amela Mekića, kasno noćas na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, većinom glasova je prihvaćen zaključak kojim su članovi Doma pozvani da se odreknu mjesečnog zastupničkog paušala u korist stanovnika u Pojasu Gaze.

Neposredno prije tog zaključka, na ovoj sjednici rekordnog trajanja, većinom glasova su prihvaćeni Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, kao i prateći akt, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršavanju  budžeta.

Oba navedena akta treba da prihvati i Dom naroda da bi mogli stupiti na snagu.

Većinom glasova su potom podržane izmjene i dopune ovogodišnjih finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te federalnog Fonda solidarnosti.

 Ova vanredna sjednica Predstavničkog doma počela je jučer ujutro iza deset sati a okončana iza 3 sata jutros, 26. oktobra.

Dopredsjedavajuća Edina Gabela, zatvarajući zasjedanje je obavijestila zastupnike da će redovna sjednica Doma, sazvana prvobitno za 10 sati danas, početi u 11 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...