BIDEN NAKON STRAVIČNOG MASAKRA U MAINEU: "Zabranimo jurišno oružje"

"Previše Amerikanaca ima ubijenog ili ranjenog člana porodice zbog oružanog nasilja. To nije normalno i ne možemo to prihvatiti", dodao je.

  • Svijet

  • 26. Okt. 2023  

  • 1

O pokolju u Maineu, u kojem je napadač naoružan jurišnom puškom ubio 18 te ranio 13 ljudi, saopćenjem se za javnost oglasio i američki predsjednik Joe Biden poručivši da "nacija žaluje nakon još jedne besmislene i tragične masovne pucnjave".

Podsjetimo, radi se o najsmrtonosnijoj masovnoj pucnjavi u SAD-u ove godine.

Također je pozvao republikanske zakonodavce da zabrane jurišno oružje i spremnike velikog kapaciteta te uvedu univerzalne provjere prošlosti osoba koje žele kupiti oružje kao odgovor na napad. Njegova administracija osigurava "sve što je potrebno" za podršku ljudima u državi, dodao je.

"Bezbrojnim Amerikancima koji su preživjeli oružano nasilje i bili traumatizirani njime ovakva pucnjava ponovo otvara duboke i bolne rane", nastavio je.

"Previše Amerikanaca ima ubijenog ili ranjenog člana porodice zbog oružanog nasilja. To nije normalno i ne možemo to prihvatiti", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...