PLAVI PRODUŽILI CRNU SERIJU U GOSTIMA: Željezničar poražen i u Konjicu

Sredinom poluvremena nekoliko oštrih startova sa obje strane, a vrijedi istaći i da je bilo i manjih koškanja na tribinama stadiona u Konjicu.

  • Sport

  • 27. Okt. 2023  

  • 0

Fudbaleri Igmana savladali su Željezničara rezultatom 2:0 u okviru 12. kola Premijer Lige BiH.

Bolje su meč počeli domaći. U 5. minuti Bodul je šutirao iz velike blizine, ali je njegov udarac izblokiran. U 8. minuti, gosti ostaju bez igrača zbog užasnog starta Selimovića koji je đonom udario u glavu Pirića.

Prva prilika za “plave” sa Grbavice došla je u 18. minuti. Boljević je dobio dobru loptu u prostor, okrenuo se, prevario Čubrila i šutirao. Blokirali su njegov udarac fudbaleri Igmana. Domaći su odgovorili u 24. minuti. Hebibović je pokušao udarcem sa 7-8 metara, ali je blokiran.

Sredinom poluvremena nekoliko oštrih startova sa obje strane, a vrijedi istaći i da je bilo i manjih koškanja na tribinama stadiona u Konjicu.

 

Najbolju šansu za gol domaći su propustili u 43. minuti, kada je Denković šutirao glavom nakon ubacivanja Đorića sa lijeve strane, ali je taj udarac sjajno odbranio Muftić.

Samo minut kasnije i Željezničar je imao sjajnu priliku. Boljević je sam istrčao kontranapad, izašao sam na golmana Ćemana i katastrofalno šutirao. Bez postignutog gola otišlo se u svlačionice nakon prvih 45 minuta.

I drugo poluvrijeme su bolje započeli domaći. Janketić je imao šansu u 46. i u 48 minuti, ali je oba puta bio neprecizan.

Sredinom drugog poluvremena nije bilo velikih šansi na bilo kojoj strani, najviše zahvaljujući teškom terenu za igru koji nije dozvoljavao.

Tek u 70. minuti rezervista Bojo je dobro prevario istrčalog Muftića uputio nizak centaršut, a sa gol linije sve je raščistio Aleksandar Kosorić ispred dvojice fudbalera Igmana.

Domaći su brojčanu nadmoć iskoristili tek u 77. minuti. Nakon kontranapada 4 igrača domaćih na dva u odbrani Željezničara, Ahmetović je sa ruba šesnaesterca pogodio stativu, a Anel Hebibović je iz blizine pokupio “otpadak” i pogodio za veliko slavlje domaćih.

Prvi gol je poremetio igrače gostiju, koji nisu imali adekvatan odgovor na gol domaćina, pa su domaći to iskoristili za nove napade i novi pogodak.

U 83. minutu Mešić je uposlio Boju, koji iskosa sa lijeve strane matira golmana Muftića za konačnih 2:0.

Do kraja utakmice Konjičani su stali na loptu, prepustili inicijativu gostima, ali Sarajlije nisu uspjele napraviti značajniju šansu za gol.

Ovom pobjedom Igman je pobjegao iz opasne zone i sada ima 12 bodova na 10. mjestu tabele, dok je Željezničar ostao na poziciji broj 6, a ovo im je bio osmi poraz zaredom na gostujućim mečevima.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...