BIVŠU ZVIJEZDU BARCELONE PITALI KO JE NAJBOLJI NAPADAČ U TURSKOJ: Džeko, Icardi ili Aboubakar? (VIDEO)

Turčin iza sebe ima 13 osvojenih trofeja. Između ostalih bio je prvak Španije sa Barcelonom i Atletico Madridom, ali i Galatasarayjem u Turskoj.

  • Zabava

  • 28. Okt. 2023  

  • 0

Bivši fudbaler Barcelone, Atletico Madrida i reprezentacije Turske Arda Turan, gostovao je u jednoj od emisija u Turskoj.

Turčin iza sebe ima 13 osvojenih trofeja. Između ostalih bio je prvak Španije sa Barcelonom i Atletico Madridom, ali i Galatasarayjem u Turskoj.

Legenda je Galate sa 240 nastupa u kojima je postigao 49 golova i upisao 35 asistencija. Za Jorganždije iz Madrida upisao je 178 nastupa, a za Barcu 55.

Za selekciju Turske zabilježio je 100 nastupa, postigavši 16 golova uz 25 asistencija.

Nekada sjajnom fudbaleru ponuđeno je da odabere najboljeg napadača između u Turskoj između: Edina Džeke (Fenerbache), Maura Icardija (Galatasaray) i Vincenta Aboubakara (Bešiktaš).

“Znate čiji sam ja… Pošto navijam za Galasaray naravno da ću reći Icardi. Malo sam emotivan kad govorim o Icardiju”, kazao je 36-godišnjak.

Icardi je prvi strijelac šampionata Turske sa 10 golova, slijedi igral Kayserispora Thiam sa 8, a Džeko na trećem mjestu ima 7 pogodaka.

Arda Turan nakon igračke, započeo je i trenersku karijeru, a sada sjedi na klupi turskog drugoligaša Eyupsora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...