ZLOČINI U GAZI: “Pitanje je dana kada će biti podignuta optužnica za ratne zločine protiv Benjamina Netanyahua i čelnika Hamasa”

Sve su češći pozivi da se premijer Izraela Benjamin Netanyahu optuži za ratne zločine, a čini se kako se taj trenutak bliži.

  • Svijet

  • 28. Okt. 2023  

  • 0

Ono što radi Izrael u Gazi mnogi su odavno okarakterisali kao ratne zločine.

Napadi na civile, bolnice i druge civilne objetke, korištenje bijelog fosfora u napadima, te brojni drugi zločini zgrozili su planetu.

Sve su češći pozivi da se premijer Izraela Benjamin Netanyahu optuži za ratne zločine, a čini se kako se taj trenutak bliži.

Kako navodi dopisnik Al Jazeere iz SAD Ivo Puljić, brojne organizacije namjeravaju podići optužnicu za ratne zločine protiv premijera Izraela.

"U razgovoru s američkim organizacijama za zaštitu ljudskih prava čujem da je samo pitanje dana kada će protiv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i čelnika Hamasa biti podignuta optužnica za ratne zločine na Međunarodnom kaznenom sudu", napisao je Puljić na X.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...