ODZIV LOŠIJI OD OČEKIVANOG: Na izborima u Općini Stari Grad do 15 sati glasalo 21,54 posto birača

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati, a CIK će preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30 sati

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2023  

  • 1

Danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Odziv birača na redovnim biračkim mjestima do 15 sati je 21,54 posto, saopćeno je iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati, a CIK će preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30 sati na internet stranici www.izbori.ba.

Dvojica kandidata na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić (Socijaldemokratska partija BiH) i Dženan Selimbegović (Stranka demokratske akcije) glasala su danas u prijepodnevnim satima.

Prema informacijama Centralne izborne komisije BiH, za prijevremene izbore je upisano ukupno 36.195 birača, i to 35.601 redovnih, osam lično i 586 za glasanje putem pošte.

Prijevremeni izbori za novog načelnika Općine Stari Grad organizirani su jer je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen u maju zbog sumnje da je počinio više nezakonitosti.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...