BURNO U „UTISKU NEDELJE“: „Vučić je izvor nasilja u Srbiji. Još nije odgovorio ko je naručio spot protiv Olivera Ivanovića, on govori da je Radoičić heroj, a  Veselinović..."

„Prvo, hajde da vidimo ko će preći cenzus i ko će da bude u parlamentu, pa ćemo onda da govorimo o saradnji. Svaka stranka koja je protiv ovog mafijaškog režima, ja nemam problem. To je jedina linija razgraničenja“, naveo je on.

  • Regija

  • 30. Okt. 2023  30. Okt. 2023

  • 1

Miroslav Aleksić, nosilac jedinstvene liste „Srbija protiv nasilja“ i predsjednik Narodnog pokreta Srbije, rekao je da razgovori sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića još uvijek traju i da je sada odluka na toj partiji da odluči da li će se pridružiti predizbornoj listi „Srbija protiv nasilja“.

„Razgovori još uvijek traju i mi ih privodimo kraju. Odluka je na njima u ovom trenutku da li će da se pridruže nama ili ne. Postoji veliki broj organizacija sa kojima razgovaramo, manjih stranaka i lokalnih pokreta. Želimo da budemo praktično što širi front ‘Srbija protiv nasilja’“, izjavio je Aleksić u „Utisku nedelje“ na TV Nova.

Na pitanje da li može da sarađuje sa Narodnom strankom poslije izbora, Aleksić je rekao da nema problem da sarađuje sa svakom strankom koja je protiv aktuelne vlasti.

„Prvo, hajde da vidimo ko će preći cenzus i ko će da bude u parlamentu, pa ćemo onda da govorimo o saradnji. Svaka stranka koja je protiv ovog mafijaškog režima, ja nemam problem. To je jedina linija razgraničenja“, naveo je on.

Upitan da li su spremni na saradnju sa desno orijentisanom opozicijom, Aleksić je rekao da se to može reći kada se govori o tehničkoj saradnji oko izbornog procesa, a što se tiče saradnje poslije izbora o tome „mogu da razgovaraju“.

Aleksić je rekao da vlast sada priča „kako sve funkcioniše i kako će sve biti super“ i dodaje da jedan primjer koji pokazuje kako sistem u Srbiji sada funkcioniše jeste „zaključen ugovor za očitavanje brojila sa firmom Montop iz Novog Sada“.

Aleksić je dodao da prema njegovim saznanjima iza ove firme stoji „kontroverzni biznismen sa sjevera Kosova Zvonko Veselinović“.

„Cijena očitavanja struje bila je 39 dinara, a sada je 75 i zato će struja dramatično da poskupi. Kad on (Aleksandar Vučić) kaže da će dati penzionerima 5 posto povećanja, prvo on ne daje ništa jer su to penzioneri zaradili i oni će uvijek da imaju penzije. Drugo, kada govori o tome da smo mi nešto pokvarili, pa 11 godina su oni na vlasti, on je taj koji je izvor nasilja u Srbiji. Svaka njegova konferencija je nasilje. On još nije odgovorio ko je naručio spot protiv Olivera Ivanovića, on je taj koji govori da je (Milan) Radoičić heroj, a Zvonko Veselinović ugledni biznismen… Svaki građanin Srbije je zadužen 6.000 eura, nema više ko da nam uči djecu jer niko neće na Učiteljski fakultet, stanje u poljoprivredi je katastrofa. Sve je propalo i sve se raspada, samo korupcija funkcioniše“, rekao je Aleksić i dodao da je problem što ove stvari ne mogu da se čuju na nacionalnim frekvencijama.

Aleksić je „Utisku nedelje“ izjavio da će, kada budu došli na vlast, „početi da se bave dovođenjem pravosuđa u red i utvrđivanjem odgovornosti za sve što se dešavalo posljednjih 11 godina, počev od kriminala i korupcije“.

„Da bi imali bolji standard moramo prvo da se izborimo sa korupcijom, to je prva stvar. Druga stvar su institucije, moramo da uspostavimo sistem“, rekao je predsjednik Narodnog pokreta Srbije.

Kako je ocenio Aleksić, najveći paradoks je taj što „Srbija ima dovoljno novca da građani mogu da imaju pristojne plate, ali da je problem što je vlast budžet podredila svojim koruptivnim projektima“.

„Procijenjena vrijednost za Moravski koridor bila je 480 miliona eura, a on sada košta milijardu i po i to zato jer svi uzimaju provizije. To je lanac ljudi u vlasti gdje svako ima svoj dio“, dodao je on.

Govoreći o evropskom prijedlogu za Kosovo, Aleksić je naveo da ih je vlast dovela pred „svršeni čin“ i dodaje da Ustav nikad ne smije da se dovodi u pitanje.

„Niko od nas nije učestvovao u tim razgovorima i mi ne znamo šta je (Vučić) obećao i dogovorio…. Da bi se riješio kosovski problem, prvo mora da se dekriminalizuje to pitanje, ne mogu kriminalci da rešavaju taj problem. Ovo u Banjskoj je bio pucanj u nogu Srbije“, zaključio je Aleksić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...