KREĆE DODIKOV PLAN „B“: U akciji advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića i rusofilni politolog iz Foče…

Lobiranje podrazumijeva “omekšavanje” sudije koji dobije slučaj. 

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2023  

  • 3

Panel-diskusija "Suđenje Republici Srpskoj", na kojoj će učestvovati advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića, Goran Petronijević, i rusofilni politolog iz Foče Srđan Perišić, bit će održana danas u Bijeljini, najavljeno je iz Udruženja građana "Preko Drine".

U najavi je navedeno da je jedna od tema ove diskusije i pitanje da li su institucije Republike Srpske ugrožene.

Sve se događa uoči početka glavnog pretresa na Sudu BiH protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Nedavno je novinar Slobodan Vasković najavio kako će Dodikovi jurišnici pokušati izazvati provokacije i tenzije.

Cijeli plan Dodikove odbrane mogao bi se sažeti u tri riječi - Prolongiranje, Lobiranje, Nepriznavanje Suda BiH, tvrdi  novinar Slobodan Vasković.

Prolongiranje podrazumijeva, za početak, nepojavljivanje pred Sudom BiH. 

U Prolongiranje spadaju i putovanja u inostranstvo (ranije preuzete obaveze), te šta god može da se iskoristi kako bi se izbjeglo njegovo pojavljivanje pred Sudom.

Lobiranje podrazumijeva “omekšavanje” sudije koji dobije slučaj. 

Za “omekšavanje” su već pripremljena sredstva.

Uspješno "omekšavanje" jest jednako oslobađajuća presuda, tvrdi Vasković.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković za govornicom u Zvorniku nedavno je otkrio plan Milorada Dodika, a o čemu je ranije izvijestila „Slobodna Bosna“.

 - Ne može niko ponižavati predsjednika Republike Srpske. Ako ponizite predsjednika, onda su poniženi svi građani Srpske. Nećemo dozvoliti predsjedniku da se pojavljujue u montiranom procesu u Sarajavu i nećemo dozvoliti ponižavanje institucija Srpske, poručio je Višković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...