UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Dončić, Jokić i Curry i dalje dominantni, Garzi sam minuta u porazu „Minnesote“

Ovi bi bio kratak rezime noćas odigranih utakmica na parketima najjače košarkaške lige na svijetu.

  • Sport

  • 31. Okt. 2023  

  • 0

Luka Dončić i Stepf Curry nastavili su noćas natjecanje za najboljeg strijelca NBA lige, a Nikola Jokić ostvario je još jedan triple-double. Ovi bi bio kratak rezime noćas odigranih utakmica na parketima najjače košarkaške lige na svijetu.

Dončić je sa 35 poena, 12 skokova i 12 asistencija vodio „Dallas Mawericse“ protiv „Memphis Grizliesa“ kod kojih je najefikasniji bio Desmond Bane sa ubačenih 30 pena.

Stepf Curry je po drugi put u ovoj sezoni išao preko 40 poena, ubacio je 42 poena u gostujućoj pobjedi „Golden State Warriorsa“ protiv „New Orleans Pelicansa“ 130-102. Curry je pogodio 7 od 13 pokušaja za tri poena.

„Denver Nuggetsi“ savladali su u gostima ekipu „Utah Jazza“ 110-102 najviše zahvaljujući još jednoj sjajnoj partiji Nikole Jokića. Sa 27 poena, 11 asistencija i 10 skokova Jokić je ostvario treći triple double u četiri do sada odigrane utakmice ove sezone.

Luka Garza prvi put je dobio priliku da zaigra ove sezone. Ušao je u igru tačno minut prije kraja utakmice u kojoj su njegovi „Minnesota Timberwolvesi“ poraženi od „Atlanta Hawksa“ 127-113. Garza je upisao 2 poena, a Dejounte Murray je za pobjednike ubacio 41 poen.

 

Ostali rezultati noćas odigranih utakmica NBA lige

Boston Celtics-Washington Wizards: 126-107

Portland TrailBlazers-Toronto Raptors: 99-91

Detroit Pistons-Oclahoma Tunder: 112-104

Miami Heat-Milwauke Bucks: 114-122

Orlando Magic-Los Angeles Lakers: 106-103

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...