Hronika
KONAČNO DOLIJAO: Poznat identitet Zeničanina koji se sumnjiči da je djevojčici od 13 godina slao degutantne sadržaje i pokušao je namamiti...
Prije 6 min0
(...) ukusno i zasitno.
Gastro
31. Okt. 2023 31. Okt. 2023
0
Sastojci:
500 gr mljevenog mesa
1 kg krompira
300 gr mješavine graška i mrkve (zaleđene)
2 luka
2 čehne bijelog luka
4 kašike putera
2 kašike paradajz sosa
1 kašika ketchupa
1 šolja mlijeka
ulje
so i biber
Priprema:
1. Luk sitno nasjeckajte pa propržite na ulju dok ne omekša.
2. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i meso pa dinstajte 15-ak minuta.
3. Podlijte vodom pa dodajte ketchup i paradajz pire.
4. Blanširajte grašak i mrkvu u slanoj ključaloj vodi pa ocijedite i dodajte smjesi od mesa.
5. Krompir ogulite, izrežite i skuhajte pa izgnječite u pire.
6. Dodajte puter, mlijeko i dobro promiješajte.
7. Mješavinu mesa izlijte u nauljenu tepsiju pa preko dodajte pire i izravnajte.
8. Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni 30 minuta.
Prijatno!:)
Hronika
KONAČNO DOLIJAO: Poznat identitet Zeničanina koji se sumnjiči da je djevojčici od 13 godina slao degutantne sadržaje i pokušao je namamiti...
Prije 6 min0
Hronika
ZBOG UTAJE POREZA I PRANJA NOVCA: Traži se zabrana korištenja stana i garaže uhapšenog
Prije 13 min0
Kultura
MUZIČKI FENOMEN IZ BUDIMPEŠTE KOJI JE OSVOJIO SVIJET: "Sto romskih violina" stiže u Sarajevo
Prije 16 min0
Vijesti
NAKON SLUČAJA SA PILETINOM: Agencija za sigurnost hrane BiH obavještava građane...
Prije 16 min0
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.